Erzsébet tábor 2022.06.20-2022.06.24

1.nap

2.nap

3. nap

4. nap

5. nap

Napközis színház

„A színház, nem a valóság világa. Kartonból vannak a fák, vászonból a paloták, rongyból az ég, üvegből a gyémántok, hamis az arany, a pír az arcon és Nap is, mely a földből emelkedik. Ám a színház, mégis az igazság világa. A színpadon emberi szívek, a kulisszák mögött emberi szívek, és a nézőtéren is emberi szívek vannak.”
Victor Hugo szavait idézve nyitották meg a napközis csoportok báb- és színházi előadásait június 9-én, csütörtök délután. Volt itt móka és kacagás, öröm és boldogság, dráma és líra…..egyszóval minden, ami egy színdarabba csak belefér. A gyerekek nagyon lelkesen készültek az előadásokra, alig várták, hogy felléphessenek. Nagyon sok kis tehetséges színészpalánta mutatta meg tudását a közönség örömére. Pedagógusaink a napközis teendők, feladatok mellett nagyszerűen megszervezték a próbákat, felkészüléseket, dekorációkat készítettek. A szülők segítségének köszönhetően otthon is gyakorolták a saját kis szerepeiket a gyerekek.

Az első napközis csoport előadása 3 rövid kis mese volt, melyeket hatalmas lelkesedéssel adtak elő.
Mesék címe: Móricz Zsigmond: A török és a tehenek, az Iciri piciri, végül pedig a Két kecske találkozott a pallón.
A színdarabot betanította: Tóth – Pósán Orsolya

A második napközis csoport egy mindenki által ismert mesét dolgozott fel, nagyszerű szereposztással.
Mese címe: Répamese
A színdarabot betanította: Hornyákné Szabó Boglárka

A harmadik napközis csoport nemcsak színészi tehetségükkel, de ének tudásukkal is elkápráztatta a közönséget.
A mese címe: A csalafinta szolga
A színdarabot betanította: Rácz-Greskó Alexandra

A negyedik napközis csoport bábelőadása következett, fantasztikus saját készítésű bábokkal.
A mese címe: Kacor király
A bábelőadást betanította: Oláh Judit

Az ötödik napközis csoport színdarabja egy ízig-vérig makrancos asszonyról szólt.
Mese címe: A makrancos asszony és az ördög (székely népmese)
A színdarabot betanította: Gáti Anita

Végezetül – de nem utolsó sorban – a hatodik napközis csoport színdarabja következett, melyből megtudhattuk, milyenek is pletykás asszonyok.
Mese címe: Pletykás asszonyok (székely népmese)
A zenei felkészülésben segített: Kremniczky Tímea
A színdarabot betanította: Nagy-Justyák Tünde

Környezetvédelmi vetélkedő

A nyírábrányi Ábrányi Emil Általános Iskolában 2022.06.10.-én délután iskolánk 3 tanulója részt vett az ott megrendezett környezetvédelmi vetélkedőn. Intézményünket a 7.a osztályából képviselte: Géczi Miriam, Lelesz Luca, Nagy Tamás. A versenyen 10 csapat vett részt, melyből a mi versenyzőink a 3. helyezést érték el. Nagyon élménydús délután volt, gyermekeink hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak.

Családi nap

Iskolánk első alkalommal szervezett a Nyírlugosért Nagycsaládosok Egyesületével karöltve kreatív Családi napot, melyre hívtuk és vártuk a tanulóink családjait is. Miközben a szülők osztályonként vagy évfolyamonként az udvaron főztek vagy az előre elkészített vagy megvett ételt szolgálták fel, addig a gyerekeket sok játékos verseny és program várta. A megmérettetésre vágyókat: Lekváros kenyér evő, lufi pukkasztó, kötélhúzás, zsákban futás verseny, a buli kedvéért érkezetteket: arcfestés, cukorágyú, mentős bemutató, bábszínház, ugrálóvár, trambulin, kézműves sarok és zárásképpen egy koncert a Julius 25 zenekar előadásában. Ezenkívül fagyi és hókristály vásárlási lehetőség is adott volt.